Veel gestelde vragen

Ondanks dat wij altijd proberen zo transparant en duidelijk mogelijk te communiceren, kunnen wij ons voorstellen dat je nog bepaalde vragen hebt. De meest voorkomende hebben hieronder opgesomd en beantwoord. Mocht je toch nog vragen hebben dan kun je ons altijd even bellen op 0488 - 410 222 of mailen naar info@watergoed.nl.

Vanaf welke leeftijd mag ik deelnemen aan de gemotoriseerde activiteiten en is een rijbewijs verplicht?

Voor het Quad rijden hanteren wij een minimum leeftijd van 16 jaar. Minderjarigen hebben toestemming nodig van een ouder/ voogd. Voor het Quad rijden hoeft men niet te beschikken over een geldig rijbewijs.

    Voor het Bugxter rijden hanteren wij een minimum leeftijd van 18 jaar en dien je te beschikken over een geldig rijbewijs. De instructeur overhandigt een beschermende jas en helm voor de veiligheid (bedekkende kleding is verplicht). Uiteraard kan er wel mee gereden worden zonder rijbewijs, kinderen langer dan 1.35m mogen mee rijden.
      .
        Voor het Off Road Terreinrijden hanteren wij een minimum leeftijd van 18 jaar en dien je te beschikken over een geldig rijbewijs. Indien je 17 jaar bent en al over een autorijbewijs beschikt mag je ook deelnemen aan het Off Road terreinrijden. Hiervoor moet wel iemand met een begeleiderspas eveneens deelnemen aan de activiteit.

Welke kleding kan ik het beste aantrekken tijdens de gemotoriseerde activiteiten?

Wij raden aan om oude kleding aan te trekken of kleding die vies mag worden. Tijdens het Off Road rijden en Quad rijden kan het modderig zijn en kun je dus vies worden. Voor het Quad rijden ontvang je een overall en helm. Voor het Bugxter rijden ontvang je een beschermende jas en helm. Daarnaast zijn dichte schoenen verplicht.

Is een helm verplicht?

Alleen bij het Quad en bugxter rijden is een helm verplicht. U mag, indien dat uw voorkeur heeft, een eigen helm meenemen.

Ik doe niet mee aan de activiteiten, maar mag ik wel meekijken?

Natuurlijk kunt u meekijken als uw groepsgenoten met een activiteit bezig zijn. Tevens kunt u plaatsnemen op het heerlijke terras van Restaurant Watergoed.

Is het mogelijk om de deelname verklaring alvorens de activiteitendag doorgestuurd te krijgen?

Uiteraard is dit mogelijk. Mocht u dit wensen dan ontvangt u deze per e-mail van ons.

Wordt de Off Road cursus aangepast aan mijn wens / reisdoel?

Jazeker, bij het boeken van een cursus informeren wij altijd naar de aanleiding voor het volgen van de cursus. Tevens is het fijn om van te voren de reisbestemming en eerdere ervaringen te ontvangen. Zo kunnen de instructeurs zich optimaal voorbereiden.

Met welk type Land Rover wordt er gereden?

We rijden in Land Rover Defenders 130 (het oer model terreinauto).

Kan ik ook met mijn eigen auto een cursus volgen?

Uiteraard is dat mogelijk! De exacte invulling is afhankelijk van de auto waar u in rijdt en de specifieke wensen. We spreken uw wensen graag telefonisch door.