Offroad Travel

5 daagse expeditie naar Wales

Ga met ons mee op expeditie naar het prachtige Wales. Nergens op vergelijkbare rijafstand vind je zoveel schitterend natuurgeweld als in dit mooie stuk westelijk Groot Brittannië. Een reis om nooit te vergeten.

Onder leiding van 2 instructeurs van Omnivents ga je op pad in een Land rover Defender. De lokale gidsen navigeren ons over de mooiste onverharde green lanes waarbij het niet zelden aankomt op echt terreinrijden. We overnachten en dineren in goede hotels en we verplaatsen ons elke dag naar een ander hotel en dus andere regio van Wales. Je vindt het onbegrijpelijk hoeveel verschillende landschappen er in 3 dagen kunnen verschillen. Lunchen doen we onderweg in de letterlijke `middle of nowwhere` met een top BBQ.

Dag 1

We gaan met de nachtboot (vertrek 22.00 uur) van Hoek van Holland naar Harwich. Mooie buitenhutten en feestavond op zee.

Dag 2

Ontbijt om 07.00 uur aan boord, en via de linkerkant van de weg gaan we op pad naar Cambridge, Coventry, Birmingham, en uiteindelijk naar Oswestry, waar we rond 14.00 inchecken in ons eerste hotel. Na een instructie middag op een 4x4 terrein gaan we om 19.00 uur aan tafel.

Dag 3

Vandaag, onder leiding van onze gids, rijden we de mooiste 4x4 greenlanes richting snowdonia national park. Lunchen doen we uitgebreid in het veld, of bij minder weer in een pub. Aan het eind van de middag rijden naar het kustplaatsje Aberystwyth waar ons volgende hotel op ons wacht. We hebben nu het Verenigd Koninkrijk van oost naar west doorkruist.

Dag 4

Vandaag staat de waterweg Stratta Florida en Soar Mynnydd op het programma. Na de lunch vervolgen we onze weg de Black Mountains in. Uiteindelijk komen we eind van de dag aan in het pittoreske Llandovery, waar we in checken in een heerlijk hotel in het centrum.

Dag 5

Na het ontbijt nemen we afscheid van elkaar. De terugreis is naar wens te plannen. Een dag extra en rijden via Oxford of Cambridge of de snelste weg naar huis; de overtocht Dover-Calais. Reserveren niet nodig, vergelijk het met een busverbinding. Afstand naar de boot is zo’n 450 km en van Calais naar Utrecht een 400km extra. Rond 20.00 uur thuis is een reële planning.

Geschikt voor alle 4x4 auto’s (vraag even na bij onze specialisten).

//offroadevents.nl/wp-content/uploads/2015/09/4x4-dagen-overzicht.png