Varen met een Rigid Inflatable Boat

Ribvaren op de Waal en de Maas

Van oorsprong is de Rib Rally een internationale zeerace die jaarlijks wordt gehouden op verschillende werelddelen. Ook voor de kust van Nederland vinden regelmatig wedstrijden plaats. Omnivents biedt deze spectaculaire activiteit nu ook voor een spannend uitje met vrienden, relaties of collega's. Dus stap aan boord van deze powerboat and enjoy the ride!

RIB varen

De RIB (Rigid Inflatable Boat) is 7,85 meter lang, heeft een 300 pk buitenboordmotor en kan snelheden halen van wel 100 km per uur! Voor een rustig tripje is de boot groot genoeg voor wel 8 personen. Maar voor een race met veel sprints en sprongen, worden steeds 5 of 6 deelnemers tegelijk meegenomen. Uiteraard krijgt eerst iedereen een duidelijke instructie ten aanzien van de activiteit, regels, nood procedures en de veiligheid. En iedereen trekt een stevig zwemvest en eventueel regenkleding aan.

Soort boot en motor: Rib Eye 785 LS en Yamaha F300

Tijdens de Rib Rally wordt gevaren met een RIB EYE boot uitgerust met een Yamaha 300pk buitenboordmotor. Snelle, high performance RIBs - Perfect voor lange afstanden en korte sprints met pure adrenaline. Daarbij is de S-serie natuurlijk geen spartaans race schip. De huidige modellen zijn ontworpen met de gedachte aan recreatie en comfort. Vergeleken met harde polyester boten en vele andere productie ribs, de hull van de S-serie is vergevingsgezind, veilig en voorspelbaar wat resulteert in comfortabel en droog varen. Het handelen van de RIB is ronduit perfect te noemen. Daarnaast varen de S-series natuurlijk fantastisch bij volgas door de super Hull. Bij dit type boot krijg je echt het gevoel van een Porsche op het water. Deze hoge performance verlangen high performance motoren. de Yamaha 6 cylinder 3,5 liter 300 pk 4-takt is de natuurlijke keus voor de 785 RIB van Ribeye.

Wie gaat er mee...?

Locaties voor het RIB varen

Meestal varen wij op:

  • - de rivier de Waal bij Nijmegen
  • - of op de Maas bij Ravenstein en Maasbommel.

 

Maar het evenement kan ook op andere locaties worden georganiseerd.
Denk hierbij aan:

  • - Scheveningen
  • - IJmuiden
  • - het IJ bij Amsterdam
  • - IJsselmeer