4x4 Basiscursus

De basis van het terreinrijden

Je komt om 9.30 uur 's ochtends aan op de sfeervolle locatie Watergoed. In het strandpaviljoen word je met een kopje koffie ontvangen waarna onze instructeurs kennis met iedereen zullen maken. Na een kort welkomstwoordje wordt tot ongeveer 10.30 uur het theorie gedeelte met je doorgenomen via een presentatie op een groot scherm.

De terreinauto en het terrein
Na het theorie gedeelte (vanaf ca. 10.30 uur) neemt de instructeur je mee naar het speciale Off Road terrein en zul je leren hoe je de terreinwagen moet bedienen en besturen. We rijden in Land Rover Defenders (90 TD5 en 130, TD4). Je leert nu wanneer de auto in de lage gearing moet staan, op welk moment het differentieel gesperd moet worden en op welke manier je obstakels moet benaderen met jouw terreinwagen. Ook al rijden we tijdens de cursus in Land Rover Defenders, we gaan ook in op de techniek van andere auto's.

Lunch
Om ongeveer 12.30 uur gaan we lunchen in het strandpaviljoen. Tijdens de lunch kun je al je ervaringen rustig laten zakken en even heerlijk ontspannen. Zodat je in de middag tot het uiterste kunt gaan! Om 13.00 uur gaan we weer naar buiten.

Rijden in het terrein en het examen
Je hebt 's ochtends al wat ervaring opgedaan in het terrein. Nu is het tijd om alle theorie en al opgedane kennis in praktijk te brengen. Tijdens de rijvaardigheidstraining zul je verschillende obstakels tegenkomen, waaronder hoge heuvels, een side slope (zijwaarts rijden), waterbakken, bruggen, lastige passages en veel modder! Ook zul je leren omgaan met de lier van de auto.Wanneer je voldoende geoefend hebt, neemt de instructeur een proeve van bekwaamheid bij je af. Bij dit 'examen' let de instructeur vooral op je rijvaardigheid en voertuigbeheersing.

Evaluatie, borrel en einde cursusdag
Na afloop van de cursus om ca. 15.00 uur wordt er geëvalueerd. Mocht je nog vragen hebben over jouw specifieke situatie, terreinwagen of reisplannen dan kan de instructeur deze beantwoorden. Je beheerst nu de basis principes van het terreinrijden! Er is nog een gezellige borrel van een half uur en dan ontvang je meteen het deelnamecertificaat en het theorieboek.

//offroadevents.nl/wp-content/uploads/2015/09/beeld-basiscursus.png
Slechts €280,-

Data basiscursus

Zondag 24 maart 2024
Zondag 28 april 2024
Zondag 26 mei 2024

Inbegrepen

  • Professionele instructeurs
  • Nieuwste Land Rover Defenders
  • Volledig verzorgd incl. lesmateriaal
  • Uitgaande van minimaal 3 en maximaal 4 cursisten per Land Rover Defender

Catering

  • Ontvangst met koffie/thee
  • Uitgebreide lunch
  • Borrel

DIRECT RESERVEREN!

Snelle reservering
Reserveer snel en maak gebruik van dit leuke arrangement. Vul hiernaast jouw gegevens in en wij reageren zo snel als mogelijk om de reservering te bevestigen!

Lukt de gewenste datum niet dan zijn wij altijd flexibel genoeg om een andere leuke invulling te verzorgen.