Off Road Management

Off Road Management

De gasten staat een avontuurlijk en stoer Off Road programma te wachten!

Bij aankomst op Watergoed worden de gasten bij de brug van harte welkom geheten. Na het ontvangst volgt er een programma uitleg en kennismaking met de dag coördinator en gaat het gezelschap op pad.

In de ochtend wordt er een wisselprogramma doorlopen van 2 x 1 uur. De gasten maken kennis met het Quad Rijden en de DTV Shredders.

Na 1 uur wisselen de teams van activiteiten, na 2 uur is er een gezamenlijk lunch in een van de sfeervolle accommodaties.

Na de lunch staat er een stoere Safari tocht met Land Rover Defenders de gasten te wachten. Tijdens de tocht zijn er uitdagingen. Gedurende de safari tocht gaan we natuurlijk wel zo veel mogelijk de natuur in, over onverharde paden en wegen een route banen naar de volgende post.

De onderdelen die de teams tegen komen kunnen bestaan uit diverse speciale teambuilding activiteiten, bijvoorbeeld; Land Rover Transport en Blind Coaching.

Wanneer alle teams zijn teruggekeerd op Watergoed is er een Break om vervolgens het Off Road terrein te gaan verkennen en echt terrein te rijden!
Voor aanvang en na de activiteiten is er de mogelijkheid tot omkleden in het facilitair centrum. Hier staan kluisjes waar waardevolle spullen veilig kunnen worden opgeborgen..

De dag wordt in stijl worden afgesloten met een borrel, uiteraard is een diner ook mogelijk!

Mogelijk tijdschema:
10.00 uur Aankomst en ontvangst op Watergoed, briefing en omkleden
10.30 uur Wisselprogramma: Quad & Shredder rijden
12.30 uur Einde activiteiten, aanvang lunch
13.30 uur Off Road programma: Safari Tocht met diverse Special Tasks
15.30 uur Gezamenlijke break
16.00 uur Off Road Programma: Terreinrijden
18.00 uur Einde activiteiten, aanvang borrel (optioneel diner)
19.00 uur Einde Off Road Event, vertrek gasten

Shredderen & Quad Rijden

SHREDDER
Omnivents heeft een primeur: de Shredder! Dit monster komt uit Amerika en Watergoed is de eerste plek waar je op de Shredder kan rijden.
De DTV Shredder (Dual Track Vehicle) is het best te omschrijven als een kruising tussen een skateboard, een jetski, een crossmotor en een ATV. Het beste van deze werelden in één compact pakket!

De besturing gebeurt via een skateboard-achtig platform, door te leunen in de richting die je wenst te gaan verandert de snelheid van de onafhankelijke tracks en stuurt de Shredder daar waar je naar toe wilt. Het (neerklapbare) stuur biedt de broodnodige stabiliteit. De gasten gaan rijden op een speciale track. Er wordt continu door gewisseld.

QUAD RIJDEN
Alle deelnemers krijgen een overall en veiligheidshelm. Daarna volgt een instructie over quads en de regels.

Tijdens dit 1 uur durende programma wordt er gereden met 125cc Yamaha Grizzly quads. Met deze vierwielige crossvoertuigen ga je de uitdaging aan met de andere deelnemers. Door de automatische versnellingsbak zijn de quads zeer gebruiksvriendelijk. Na de instructie en demonstratie van de instructeur, gaan alle deelnemers een aantal proefronden rijden. Vervolgens start een competitie met 2 wedstrijdonderdelen. De snelheid zal getest worden in een teamestafette op de speciale zandbanen.

Op het trial parcours gaan we een stap verder want het speciale parcours met diverse hindernissen dient zonder fouten te worden afgelegd! Heb jij alles onder controle?

Wij hanteren een verdeling van 1 quad per 5 deelnemer.

Deelname voor beide activiteiten is op eigen risico, hiervoor dient een deelnameverklaring te worden getekend.

Samen de juiste weg bepalen!

Als team rijd je een avontuurlijke tocht in stoere Land Rovers. Diverse uitdagende hindernissen komen op jullie pad. In een safari tocht gaan we natuurlijk wel zo veel mogelijk de natuur in, over onverharde paden en wegen een route banen naar de volgende post.

Terreinrijden met safari
GPS navigatie route en aanwijzingen in het road book
Met behulp van GPS-navigatie en bolletje-pijltje aanwijzingen in het road book, zal de route moeten worden gevonden. GPS (Global Positioning System) bepaalt middels satellieten de positie en geeft de route naar de volgende punten (way points) aan.

Maar dat gaat niet over de eenvoudigste weg. GPS geeft de kortste afstand weer, zonder rekening te houden met het wegennet, weilanden, de waterwegen en andere hindernissen.

De GPS route is uitdagend, waarin steeds de juiste beslissing moet worden genomen. Verdwalen is eerder regel dan uitzondering...

In het road book staan diverse navigatie opdrachten: kompas koersen aanhouden, het zoeken van way points en coördinaten en het volgen van bolletje-pijltje ... alle mogelijke manieren van navigeren worden gebruikt.

Deze spannende Land Rover Safari zal je niet snel vergeten!

Gelukkig is er altijd nog een nood-enveloppe met duidelijke kaarten en natuurlijk kan de instructeur (die mee rijdt) ook mee helpen.
Het rijden in de Land Rover is al een beleving op zich. Omstebeurt gaat iedereen achter het stuur, terwijl de anderen bezig zijn met het bepalen van de route. Iedereen is zo toch bezig en werkt samen als een team.

SPECIAL TASKS
Tijdens de safari kunnen ook er nog een aantal activiteiten worden uitgevoerd, zoals special tasks met de Land Rover.

Blind coaching
De bestuurder rijdt geblinddoekt het parcours op aanwijzing van een teamlid die middels een portofoon commando’s geeft.

Klaverblad rijden
In estafettevorm gaan de teamleden zo snel en zo efficiënt mogelijk het vierkant aan alle zijden inrijden, zo ontstaat het klaverblad. Alleen wat doe je als je na 3 bochten de tel kwijt bent…

Land Rover transport
De Land Rover van OMNIVENTS staat met pech aan de rand van het (denkbeeldige) moeras. Aan de overkant van dit moeras is de garage waar deze gerepareerd kan worden echter, de banden van de terreinauto kunnen niet tegen de chemische samenstelling van het moeras. De auto moet met behulp van palen naar de overkant van het moeras zonder dat de banden de grond raken. Een echte `teamkraker` als samenwerkingsopdracht!!

TERREINRIJDEN
Tijdens het Terreinrijden draait alles om de beheersing van de Land Rover en enthousiasme.

Het begint met een gedegen instructie en de begeleider geeft een voorbeeld. Vervolgens is het de taak om zelf de wagen door het speciale, geaccidenteerde terrein te rijden.

Er zullen diverse passages worden gereden en technieken worden toegepast, zoals: side slopes, elephant steps, double trouble, waterbak, bevrijdingsoefeningen met lieren en slepen. Maar het is niet alleen de uitdaging van het rijden in het ruige terrein. Vooral ook de prestaties van het team de Piketten rally;
Er staan 20 genummerde piketpaaltjes verspreid en verstopt op de moeilijkste plaatsen op de Off Road Track. In speciale volgorde kunnen de teams punten verdienen door de piketten aan te raken.

Bestuurders dienen in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs, voor aanvang dient er een deelnameverklaring te worden ondertekend.

 

 

 

//offroadevents.nl/wp-content/uploads/2015/07/foto-stoerecombi.png
Vanaf €285,- p.p.

Inbegrepen

  • Met 2 Landrovers tegelijk Safari navigatie tocht
  • Quad/ Schredder programma
  • €285,- p.p.*
  • Toeslag RIB transfer (Prijs op aanvraag)
  • Te boeken vanaf 8 personen.

Catering

  • Ontvangst met koffie/thee
  • Break met een frisdrankje en candybar naar keuze
  • Borrelplatter

    Consumpties tijdens de borrel zijn op basis van nacalculatie

Optioneel

Wij bieden diverse cateringmogelijkheden om je arrangement uit te breiden.

Bekijk de mogelijkheden op www.offroadevents.nl/catering.

Boek nu!

Snelle boeking
Boek snel en maak gebruik van dit leuke arrangement. Vul hiernaast jouw gegevens in en wij reageren zo snel als mogelijk om de boeking voor je rond te maken!

Lukt de gewenste datum niet dan zijn wij altijd flexibel genoeg om een andere leuke invulling te verzorgen.

Aanvullende cateringwens?
Bekijk de mogelijkheden.