Off Road Mudexperts

Samen in de modder spelen

Bij het terreinrijden draait alles om de beheersing van de Land Rover en jouw eigen enthousiasme. Je wordt geconfronteerd met de elementen van de natuur en de grenzen van de 4x4 techniek. Daarnaast speelt de samenwerking met je teamleden een bepalende rol. Zo ervaar je hoe spectaculair het off road terreinrijden kan zijn!

4x4 rijden in de nieuwste Land Rover Defender
Het evenement begint met een gedegen instructie. Met tekst en uitleg zal de instructeur diverse voorbeelden geven. Je krijgt uitleg over de 4x4 techniek, bijvoorbeeld het gebruik van sperdifferentieel en traction control. Maar ook word je gewezen op de bodemvrijheid van de auto en de maximale rij-hoeken. Vervolgens ga je zelf achter het stuur en begint de rij-training in de nieuwste Land Rover Defenders.

In de training leer je rijden op het terrein, in modder en diepe sporen. Je gaat heuvels beklimmen en afdalen, side slope rijden, double trouble testen en cross axles ervaren. Bovenal leer je rustig te rijden en veelal met sturen de oplossing te vinden. Of door juist niet te sturen makkelijker door het zware terrein te komen.

Shredderen, Quadrijden en Amfibie

Shredderen
De DTV Shredder (Dual Track Vehicle) is het best te omschrijven als een kruising tussen een skateboard, een jetski, een crossmotor en een ATV. Het beste van deze werelden in één compact pakket!

De besturing gebeurt via een skateboard-achtig platform, door te leunen in de richting die je wenst te gaan verandert de snelheid van de onafhankelijke tracks en stuurt de Shredder daar waar je naar toe wilt. Het (neerklapbare) stuur biedt de broodnodige stabiliteit.

De gasten gaan rijden op een speciale track. Er wordt continu door gewisseld.

Minimumleeftijd is 16 jaar. Deelname is op eigen risico, je tekent hiervoor op de dag van het evenement een deelnameverklaring. Een helm is verplicht!

Quadrijden
Tijdens dit 1 uur durende programma wordt er gereden met 125cc Yamaha Grizzly quads. Met deze vierwielige crossvoertuigen ga je de uitdaging aan met de andere deelnemers. Door de automatische versnellingsbak zijn de quads zeer gebruiksvriendelijk.

Na de instructie en demonstratie van de instructeur, gaan alle deelnemers een aantal proefronden rijden. Vervolgens start een competitie met 2 wedstrijdonderdelen. De snelheid zal getest worden in een teamestafette op de speciale zandbanen.

Amfibie
Rijden met een heus amfibievoertuig. Zowel op het land als in het water voert dit voertuig zich als een vis in het water.
Het sturen gaat zoals de besturing van een tank.

 

 

 

 

//offroadevents.nl/wp-content/uploads/2015/09/beeld-shredderen.png
Vanaf € 200,- p.p.

Inbegrepen

    • 2 uur Terreinrijden
    • 2 uur Speciale voertuigen
    • Vanaf € 200,- p.p.*

Te boeken vanaf 4 personen.

Catering

  • Ontvangst met koffie/thee

Optioneel

Wij bieden diverse cateringmogelijkheden om je arrangement uit te breiden.

Bekijk de mogelijkheden op www.offroadevents.nl/catering.

Boek nu!

Snelle boeking
Boek snel en maak gebruik van dit leuke arrangement. Vul hiernaast jouw gegevens in en wij reageren zo snel als mogelijk om de boeking voor je rond te maken!

Lukt de gewenste datum niet dan zijn wij altijd flexibel genoeg om een andere leuke invulling te verzorgen.

Aanvullende cateringwens?
Indien je gekozen hebt voor een arrangement zonder catering dan kun je hieronder eventuele aanvullende cateringwensen opgeven.